Expressen > Opinion

Monday, 22 April, 04:10

Expressen - 21 mar 19 kl. 06:40

Skolans bråkstakar ska inte ha skadeståndLiberalerna vill lägga ner Barn- och elevombudet, BEO, som hanterar kränkningsanmälningar från elever och föräldrar. Partiet är på rätt spår..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Barn, BEO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolans, bråkstakarska inte ha , skadestånd
Västerbottens Folkblad - 23 apr 15 kl. 09:02

Sänkt skadestånd till lärare

En lärare i Umeå som vann mot Minervaskolan i i en uppsägningstvist får rätt igen mot sin tidigare arbetsgivare. Arbetsdomstolen sänker dock skolans allmänna skadeståndsbelopp till läraren från 70.000 till 60.

YLE - 14 sep 17 kl. 19:06

Skadeståndsfrågan för skolans surfplattor åter aktuell

Frågan om vem som ska stå för kostnaderna när skolans pekplatta eller bärbara dator går sönder hemma hos en elev, har åter blivit aktuell. Hem och Skola uppmanade förra veckan i ett pressmeddelande föräldrar att inte skriva på ett slags avtal som många skolor använder då eleverna ska få tillgång till viss IT-utrustning. Micaela Romantschuk har lyft ärendet tidigare Porträttbild av Micaela Romantschuk Bild: YLE/Ted Urho micaela romantschuk-pietilä Enligt skadeståndslagen ska eleven betala om de har förstört den lånade surfplattan eller datorn med flit.

YLE - 12 nov 15 kl. 13:55

Vem betalar när skolans pekplatta går sönder?

Ska föräldrarna betala när skolans pekplatta går sönder? – Javisst, säger Raseborg och Grankulla, om eleven slarvat.
– Nej, skriv inte ens på avtalet, säger förbundet Hem och skola.

Alingsås tidning - 25 feb 16 kl. 05:30

Mobbad elev får 50 000 i skadestånd

Efter mobbning och bristande rutiner på en grundskola i Alingsås kommun kräver Barn- och elevombudet att kommunen betalar 50 000 kronor i skadestånd. Den fysiska och psykiska mobbningen har pågått i två års tid trots skolans vetskap. I slutet av 2014 tog Skolinspektionen emot en anmälan om att en elev på en av kommunens grundskolor blivit utsatt för kränkande behandling.

Skånskan - 08 feb 19 kl. 05:00

Elevombud kräver skola på skadestånd

KÄVLINGE
Barn- och elevombudet kräver en skola i Kävlinge på ett skadestånd på 10 000 kronor för att skolledningen inte har gjort tillräckligt för att motverka kränkande behandling av en av eleverna. – Skolan har haft kännedom om att eleven har befunnit sig i en konfliktfylld elevgrupp som har krävt särskilda insatser. Trots att det har varit klart för skolans personal att eleven har varit utsatt för borde man tidigare ha grundligare utrett omständigheterna, skriver Beo i sitt beslut.

Helsingborgs Dagblad - 11 jan 18 kl. 12:08

Stort skadeståndskrav efter skolbrand

Skadeståndskrav riktas mot vårdnadshavarna till de två pojkar som låg bakom den stora skolbranden i Växjö för ett år sedan. Totalbeloppet landar troligen mellan 25 och 26 miljoner kronor, rapporterar SVT Nyheter Småland. Kravet kommer från skolans försä.

SmålandsPosten - 10 sep 18 kl. 07:02

Försäkringsbolag driver skadestånd mot fem pojkar efter skolbrand

Försäkringsbolaget Protector, där eldhärjade Sandsbro skola var försäkrat, har via vårdnadshavarna riktat skadeståndskrav mot samtliga fem pojkar som fanns på skolans tak under brandkvällen 2017..

Nya Wermlands Tidningen - 02 sep 13 kl. 06:00

Styrelsen kan bli skadeståndsskyldig

Utvecklingen kring Lundsbergs skola har tagit nya vändningar under veckoslutet. I fredags begärde skolans styrelse inhibition av stängningsbeslutet. Men styrelsen riskerar också att stämmas av drabbade elever..

SVT Debatt - 05 dec 13 kl. 06:00

Pojkarna slits itu av kravet på heder

HEDERSKULTUR I mitt arbete ser jag stora kunskapsskillnader gällande begreppet hedersvåld: vissa har erfarenheter, andra står helt oförstående. Många fler i Sverige behöver lära sig vad hedersvåld egentligen är – för flickornas, men också för pojkarnas skull. I ett Sverige där våld och förtryck är något fult, men där man samtidigt av sin familj förväntas delta i förtrycket för att vara manlig, slits pojkarna i dag mitt itu, skriver Fatima Svanå.

YLE - 03 feb 17 kl. 14:10

Överby Trädgårdsskola förorenade marken i över tio år – kommuner tvingas till jätteskadestånd

Från slutet av 1980-talet till början av 2000-talet har olja läckt ut på marken i Översta i Esbo där Överby Trädgårdsskola tidigare hade en verkstad. Esbo tingsrätt dömer nu samkommunen, som har drivit skolan, att betala hundratusentals euro i skadestånd till en senare markägare. Det är Svenska Småbruk och egna hem Ab som har dragit Samkommunen för huvudstadsregionens svenskspråkiga yrkesskolor inför rätta.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 timmar sedan

Kära politiker, sluta mjölka systemet

Tål detta en journalistisk granskning? Det är den enda frågan som spelar någon roll..

Expressen - 21 timmar sedan

Förpappringen gör inte skolan bättre

Skolinspektionen måste göra återbesök på skolor som fått kritik. Det är dumt att lita på att de skriftliga åtgärdsplanerna ger effekt..

Expressen - Igår: 17:50

Så suger vi upp klimatutsläppen

Stora mängder koldioxid måste fångas in från atmosfären om klimatmålet ska nås.För att klara uppgiften krävs plantager på en yta motsvarande två Indien och en industriell mobilisering lik den under andra världskriget, förklarar miljöekonomen Jonas Grafström i Ledarsnack..

Expressen - Igår: 07:00

Löfven, du får inte misshandla akademin

Sverige behöver spetskompetens - inte en miljon svenskar med en medioker fil. kand..

Expressen - I förrgår: 17:50

Därför är nattvandring inte svaret på rånvågen

Svaret på rånvägen blir nog snarare ett innesittarsamhälle än nattvandrande föräldrar. .

Expressen - I förrgår: 07:00

Försvarspolitik ska inte vara sysselsättningsåtgärd

Fjorton skrov till Gripen står och samlar damm, avslöjar SvD. Nyheten orsakade föga upprördhet. Tyvärr är alla i försvarspolitiken vana vid verklighetsfrämmande planering..

Expressen - 18 apr 19 kl. 17:50

Hur vågar man fira barn som ännu inte har fötts?

Det är oklokt att importera en amerikansk bebisfest för att kompensera för bristen på sekulära traditioner..

Expressen - 18 apr 19 kl. 07:00

Gör det olagligt att ljuga i polisförhör

Högsta domstolen slår fast att det är okej att ljuga för polisen. Nu måste politiken ta över och ändra lagen. .

Expressen - 17 apr 19 kl. 17:50

Vad händer när Generation Soffpotatis fyller 65?

Tänk om vi inte blir friskare och friskare bara för att vi lever längre. Tänk om 40-talisterna är ”peak äldrefriska”..

Expressen - 16 apr 19 kl. 17:45

Vad är det Annika Strandhäll vill dölja?

Socialdepartementet försökte – med illa förtäckta hot – hindra Försäkringskassan från att lämna ut uppgifter till medier. Hur många chanser ska Annika Strandhäll (S) få?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.