YA > Nyheter

Friday, 19 April, 22:42

YA - 21 mar 19 kl. 00:00

Fotboll och frimärken är Bengt Nilssons passionBengt " Holma" Nilsson fick sitt namn från en av folkskolorna i S:t Olofs församling. Det var också på Holma hans stora intresse för frimärkssamlandet började..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Bengt Nilssons, Nilsson, Olofs, Holma

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fotbolloch , frimärkenär , Bengt, Nilssons, passion
YA - 26 jun 14 kl. 06:30

Frimärken mycket mer än bara porto

Foto: Johan Bentzel
Gemyt och gemenskap tycks råda i Tomelillas filatelistkretsar. Frimärkssamlarna förenas i sin fascination för dessa små papperslappar, som är så mycket mer än brevporto. Via frimärken kan man färdas i både tid och rum.

YLE - 08 jan 14 kl. 12:18

Gamla slott på frimärken

Itella Posten offentliggör den 20 januari ett frimärkshäfte som föreställer gamla finska slott. Häftet innehåller sex frimärken av första klass som föreställer Sveaborg, Tavastehus slott, Raseborgs slott, Kastelholm, Olofsborg och Åbo slott. I häftet berättas komprimerat om varje slotts historia på finska, svenska, engelska och ryska.

Nyan - 08 aug 18 kl. 11:21

Han har 250 album med frimärken

Bertil Eriksson har samlat frimärken så länge han kan minnas. I sin samling har han hela 250 album, och hans specialområde är finska frimärken.
När Bertil Eriksson var barn var frimärkssamlande ett populärt fritidsintresse, och för honom har intresset bara vuxit sig starkare genom åren.

YLE - 27 jan 16 kl. 13:14

Nya frimärken väcker uppmärksamhet

En räv i bur, en kvinna i slöja och en kräftmiddag. Posten publicerar en ny frimärksserie som firar yttrandefriheten och Finland som fyller hundra år 2017. Posten kommer att publicera en ny frimärksserie den 6 maj i år.

BT - 27 maj 13 kl. 08:10

Kraftig ökning av falska frimärken

Antalet förfalskade frimärken i omlopp har ökat kraftigt sedan årsskiftet, uppger Posten för SR Ekot. Någon exakt siffra på hur många falska frimärken som är i omlopp finns inte, men Posten uppskattar att den förlorar miljoner kronor varje år på att falska frimärken används.- Jag är övertygad om att det är ett par hundra tusen falska frimärken i omlopp ute på marknaden just nu.

YLE - 27 mar 14 kl. 12:49

Zlatan-frimärken storsäljare i Sverige

Svenska frimärken som föreställer fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic går åt som på löpande band. De fem frimärkena som lanserades i dag, tordagen den 27 mars, och har enligt Ilta-Sanomat redan sålts i över fem miljoner exemplar. Förutom i Sverige går Zlatan-frimärkena åt också i Frankrike där herr Ibrahimovic spelar för klubblaget Paris Saint-Germain.

Kristianstadsbladet - 22 apr 14 kl. 11:58

Finska frimärken väcker protest


Planerna på att ge ut frimärken med homoerotiska motiv i Finland väcker protester. 2 553 personer hade fram till tisdagen skrivit under ett upprop på internet mot frimärkena med motiv av den internationellt uppmärksammade konstnären och gayikonen Touko Laaksonen, med artistnamnet Tom of Finland, som ska ges ut i höst."Vi vill inte att vårt land representeras, på inrikes och utrikes försändelser, av homoerotiska ämnen", skriver undertecknarna som kräver att Finlands post Itella omprövar beslutet.

Trelleborgs Allehanda - 22 apr 14 kl. 11:58

Finska frimärken väcker protest


Planerna på att ge ut frimärken med homoerotiska motiv i Finland väcker protester. 2 553 personer hade fram till tisdagen skrivit under ett upprop på internet mot frimärkena med motiv av den internationellt uppmärksammade konstnären och gayikonen Touko Laaksonen, med artistnamnet Tom of Finland, som ska ges ut i höst."Vi vill inte att vårt land representeras, på inrikes och utrikes försändelser, av homoerotiska ämnen", skriver undertecknarna som kräver att Finlands post Itella omprövar beslutet.

Västerbottens Folkblad - 06 jul 16 kl. 13:12

Här är Västerbottens populäraste frimärken

Mat, blommor och Naturhistoriska museet. Där är topp tre bland frimärken som sålts i Västerbotten. Varannan svensk skickar i sommar vykort med posten, och från Västerbotten är sannolikheten stor att dessa frankeras med frimärken föreställande Mat i Sverige, Magnolior eller Naturhistoriska riksmuseet 100 år.

YLE - 16 okt 13 kl. 13:27

Tove Jansson pryder frimärken

Nästa år ger Itella posten ut tolv nya frimärken. Teman för frimärkena är bland annat hundraårsdagen av författaren och konstnären Tove Janssons födelse, gamla slott, nationalinstrument, nallebjörnar och blommor. Frimärksåret inleds den 20 januri och då utkommer ett frimärkshäfte som presenterar gamla finländska slott.

Västerbottens Folkblad - 14 mar 17 kl. 11:01

Vårtema på nya frimärken

Våren börjar närma sig. Det märks i en ny kollektion av frimärken. Motivet på vårens nya vårfrimärken är fjärilar.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Två genom isen i snöskoterolycka

YA - 5 minuter sedan

Explosion på båt i Skillinge hamn

22.18 kom larm om en explosion på en båt förtöjd i Skillinge hamn..

YA - 1 timme sedan

Johannes Brost hedras med konsert och museum

Ett museum tillägnat skådespelaren Johannes Brost och hans mor Gudrun invigs i Laholm den 4 maj. Kvällen till ära blir det även konsert med bland andra Björn Ranelid och proggbandet Nynningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.