PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 21 April, 20:07

PrivataAffärer - 20 mar 19 kl. 21:54

Tre heta köptipsTidigare under onsdagen rekommenderade tidningen även sälj av teknikhandlaren Addtech i analystjänsten Analys+. Programvarubolaget Vitec har en stark tillväxt som i hög grad bygger på förvärv av små nischade mjukvarubolag till låga multiplar. Detta gör bolaget till ett betydligt mindre konjunkturkänsligt alternativ än andra i sektorn, enligt Affärsvärlden som ser ”en utmärkt aktie för den långsiktiga tillväxtportföljen” och rekommenderar köp. Köprekommendationen av Stora Enso åtföljs av brasklappen att tajmingen för att gå in i aktien inte är den bästa. ”Det finns en påtaglig konjunkturrisk i bolaget, men för den långsiktige är det köpläge”.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Addtech, Analys, Vitec, Affärsvärlden, Stora Enso, B3 Consulting

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tre, heta, köptips
Affärsvärlden - 02 maj 13 kl. 10:17

Tre heta köptips

I veckans nummer av Affärsvärlden ges tre aktier en köprekommendation..

PrivataAffärer - 28 jun 18 kl. 07:58

Tre heta köptips

* Cloetta-aktien har tappat mark på en stillastående börs, trots en bra inledning på året och Affärsvärlden ser nu ett köpläge. Det ocykliska konfektyrbolaget har tappat cirka 15 procent sedan tidningen sänkte till neutral rekommendation i mars. Detta trots att årets första kvartal bjöd på bland annat en ökning av Cloettas justerade rörelseresultat med nära 44 procent, framhålls det i analysen.

PrivataAffärer - 24 jan 19 kl. 07:08

Tre heta köptips

Under 2018 meddelades det att e-handelsbolaget Qliro skulle delas upp i tre självständiga delar, vilket ännu inte har burit frukt sett till börsutvecklingen. Efter att ha sjunkit drygt 45 procent de senaste 12 månaderna ser nu Affärsvärlden i en så kallad summan-av-delarna-analys en tydlig uppsida för aktien. ”På nuvarande nivåer är det svårt att inte se mer potential än risk i Qliro.

Affärsvärlden - 12 sep 12 kl. 07:34

Affärsvärlden: Tre heta köp

Affärsvärlden ger fyra rekommendationer i sitt senaste nummer, av vilka tre är köptips och ett är ett råd att avvakta..

PrivataAffärer - 10 jun 15 kl. 08:25

Tre heta köptips för börsen

JM, 2E Group och BTS får köprekommendationer i senaste numret av Affärsvärlden. Läsarna rekommenderas även teckna Nilörngruppen....

PrivataAffärer - 02 sep 15 kl. 08:08

Tre heta köptips för börsen

Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer rådet att köpa Thule, Sensys, SKF samt ett säljtips för Orexo....

PrivataAffärer - 23 sep 15 kl. 08:18

Tre heta köptips för börsen

Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer läsarna rådet att köpa Peab, Volvo och Mr Green medan ett säljråd delas ut till Astra Zeneca....

PrivataAffärer - 19 okt 15 kl. 07:58

Tre heta köptips för börsen

NGS är köpvärd och satsa även på Wise och Kappahl. Proffice får däremot rådet avvakta, likt danska Coloplast....

PrivataAffärer - 21 okt 15 kl. 09:20

Tre heta köptips för börsen

I det senaste numret av Affärsvärlden rekommenderar tidningen köp i Pandox, Coor Service och Systemair....

PrivataAffärer - 11 maj 16 kl. 09:00

Tre heta köptips

Tidningen Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer köprekommendationer till Uniflex, Itab samt Net Entertainment medan Holmen får en vänta-rekommendation....

PrivataAffärer - 25 maj 16 kl. 07:42

Tre heta köptips

I det senaste numret av Affärsvärlden rekommenderar tidningen köp av Trelleborg, Hafslund och Evolution Gaming, medan Vitrolife stämplas med sälj....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 18 apr 19 kl. 12:38

Sandviks vd: Ser inget av lågkonjunkturen det talas om

Läs även: Sandvik höjde resultatet Angående de tre affärsområdena noterar han att gruvmarknaden, i fokus för affärsområdet SMRT, utvecklas väldigt starkt. ”Det drivs av starka mineralpriser i marknaden. Det är kul”, sade Sandvik-chefen.

PrivataAffärer - 18 apr 19 kl. 12:00

Blecher: Ser köpläge i Securitas

I en krönika på Carnegie Fonders hemsida skriver Simon Blecher, förvaltare av Carnegie Sverigefond, att han tankat Industrivärden vars rabatt plötsligt fördubblats, sannolikt som en effekt av sämre utdelningsförslag bland bolagen i Industrivärdens portfölj. ”Men pengarna finns kvar”, konstaterar han. Det finns just nu också ett ordentligt köptillfälle i Securitas som handlas till ett lågt p/e 14,5, ”trots att bolaget är betydligt stabilare än övriga marknaden”.

PrivataAffärer - 18 apr 19 kl. 11:30

Erik Penser stänger köp-caset

Banken påpekar också att kursen i Itab har stigit trots avsaknad av positiva fundamentala nyheter. Långsiktigt ser Erik Penser fortsatt goda möjligheter för att Itab åter kan visa organisk tillväxt och öka lönsamheten. ”Därmed ser vi också goda möjligheter att återlansera caset när vi får signaler om att åtgärdsprogrammet börjar få effekt och att den organiska tillväxten återvänder”, skriver banken.

PrivataAffärer - 18 apr 19 kl. 11:08

Sandvik missade förväntningarna – aktien faller

Sandviks orderingång uppgick till 27.873 miljoner kr, jämfört med analytikersnittet på 27.183 miljoner kr.

PrivataAffärer - 18 apr 19 kl. 10:13

Douglas dumpar H&M

Gustaf Douglas har varit aktieägare i H&M i varierande grad sedan 2002. Sett till snittkursen under första kvartalet var de nu sålda aktierna värda drygt 110 miljoner kr. Sven-Olof Johansson har under kvartalet ökat sitt innehav med 100.

PrivataAffärer - 18 apr 19 kl. 10:00

S&P: Drygt hälften av Sverigefonderna borta på tio år

Det visar indexleverantören S&P:s senaste SPIVA-rapport för Europa, som analyserar hur väl aktivt förvaltade fonder står sig mot kategoriindex. Bland de 139 Sverigefonder som fanns vid årsskiftet 2008/2009, var så kallad ”survivorship rate” 48,2 procent per den 31 december 2018. Det är betydligt lägre än i grannlandet Danmark, där 71,4 procent av de 35 Danmarksfonderna från 2008/2009 fanns kvar.

PrivataAffärer - 18 apr 19 kl. 09:26

Bomarknaden: Fortsatt svaga prisökningar i mars

”Bostadspriserna fortsätter stiga svagt men brett”, skriver SEB-ekonomen Olle Holmgren i en kommentar. Han skriver att efter nedgången under andra halvan av 2017 har bostadspriserna haft en mycket svagt stigande trend och prisnivån i mars är cirka 5 procent under toppnivån. ”Vår Boprisindikator har också visat en svagt uppgående trend under samma period och antyder nu att prisuppgången skulle kunna accelerera något i närtid.

PrivataAffärer - 18 apr 19 kl. 09:33

SEB: Nedgraderar Ericsson efter rapporten

”Vi förväntar oss också att det kommer att bli allt svårare att slå konsensusförväntningarna”, skriver banken i en analys där Ericssonaktien nedgraderas till sälj (behåll) och riktkursen sänks till 70 kronor (80), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen. SEB hänvisar till att bruttovinsten under första kvartalet gynnades av valuta, en stark USA-marknad och en högre andel patentintäkter. ”Vi räknar med att bruttovinsttillväxten kommer att komma ned från 21 procent under det första kvartalet till 9 procent under andra kvartalet och minska ytterligare till 2 procent under 2020”, skriver SEB och hänvisar till förväntningar om ett skifte från högmarginalmarknaden USA till Kina, som har lägre marginaler.

PrivataAffärer - 18 apr 19 kl. 09:07

Här är skärtorsdagens färska analyser

SEB Equities sänker sin rekommendation för Ericsson till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 70 från 80 kr. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 18 apr 19 kl. 08:16

Flera analytiker höjer Ericsson efter rapporten

På onsdagen steg Ericssonaktien 4,8 procent till 94 kr. Goldman Sachs, som har en köprekommendation på Ericsson, har dragit upp riktkursen till 105 kr (103). JP Morgan har i sin tur höjt riktkursen till 104 kr (97) och behåller rekommendationen övervikt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.