Skånskan > Opinion

Tuesday, 18 February, 17:49

Skånskan - 20 mar 19 kl. 19:29

Yalla Trappan på plats i en ny butikMALMÖ Hållbarhet och att förlänga livstiden på klädesplaggen står i centrum på flera olika sätt i HM:s nyöppnade butik.
I Yalla Trappans syateljé kan kläder av alla märken som behöver lagas eller läggas upp lämnas in.Efter att ha varit stängd i mer än ett år öppnade butiken vid Gustav Adolfs torg för medlemmar på onsdagskvällen. Butiksytan har utökats till drygt 3 000 kvadratmeter i och med att man nu förfogar över hela fastigheten. Det gör den till den nästa största i landet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Trappan, MALMÖ Hållbarhet, HM, Yalla Trappans, Gustav Adolfs, Stockholm, Felicia Reuterswärd, HM Sverige, Malmö, Yalla Trappan, Svanenmärkta, Take, Ikea, Christina Merker-Siesjö, Kosovec, Agneta Alm Kjellander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Yalla, Trappanpå plats i en ny , butik
Skånskan - 02 feb 16 kl. 08:00

Yalla Trappan öppnar nytt på Sofielund

Sofielund Yalla Trappan tar nu ett nytt kliv och öppnar ännu en verksamhet. Yalla Sofielund ska ta sig an 220 långtidsarbetslösa Malmöbor.
Samtidigt startas ett kunskapscenter som ska möta det massiva intresset för modellen.

Skånskan - 14 mar 16 kl. 18:18

Yalla Trappan öppnar syateljé på Ikea Malmö

MALMÖ Kvinnokooperativet Yalla Trappan har öppnat en egen syateljé på Ikea i Malmö för att kunna serva kunderna varje dag.– Det här är en fantastisk möjlighet för oss att vara med och öppna den första syateljén på ett Ikeavaruhus i världen, säger Yalla Trappans ordförande Christina Merker-Siesjö. När Skånskans fotograf tittar in i den nya fräscha lokalen i vackra färger vid ingången har de två två sömmerskorna redan fått en del beställningar.

Sydsvenskan - 05 nov 13 kl. 22:21

Tre röster om Yalla trappan.

Yalla trappan i Rosengård firade igår släppet av boken "Resan till Yalla". Här är tre röster om det kvinnliga kooperativet och sociala företaget, som berättar vad Yalla trappan betyder för dem:.

Sydsvenskan - 05 nov 13 kl. 21:42

Yalla trappan går på export

Det kvinnliga kooperativet och sociala företaget Yalla trappan i Rosengård "exporteras" till ytterligare en plats i Malmö, till Landskrona och Kristianstad. Och till Finland..

Sydsvenskan - 20 sep 13 kl. 17:31

Fler Yalla trappor byggs i Skåne

Det sociala företaget Yalla Trappan, som vänder sig till kvinnor som står längst från arbetsmarknaden, med rötterna i Rosengård får efterföljare..

Sydsvenskan - 25 aug 14 kl. 13:34

Yalla trappani unikt avtalmed Ikea

Det sociala kvinno–kooperativet Yalla trappan i Rosengård har brutit ny mark när det fick ett lokalt avtal med Ikea i Malmö.
- Vi ska sköta Malmövaruhusets syservice, berättar verksamhetsledaren Christina Merker-Siesjö..

SmålandsPosten - 07 feb 17 kl. 12:06

Älmhult kan få sin egen Yalla trappan

Älmhults kommun planerar att starta en verksamhet med målet att få kvinnor i utanförskap i arbete. Gärna som egenföretagare. – Att satsa på kvinnorna är att satsa på hela familjen, säger Selin Hult, kommunens integrationssamordnare..

Sydsvenskan - 12 mar 19 kl. 16:00

Yalla trappan flyttar in på H&M

Det är andra storföretaget som kvinnokooperativet samarbetar med. Först ut var Ikea i Malmö..

Skånskan - 13 mar 17 kl. 14:42

Yalla har hittat till Parken

SJÖBO Ett år av matlagning har passerat. Men minst lika mycket har året varit fyllt av gemenskap, svenskträning, odling och arbete med att planera och utveckla Yalla Sjöbo, som nu flyttat in i Sjöbo Folkets park. ERWP.

Skånskan - 29 sep 18 kl. 12:00

Yalla Sjöbo vill starta föräldraträffar

SJÖBO Yalla Sjöbo kan komma att starta ännu en verksamhet.
Projektet Yalla förälder är tänkt att bli ett förberedande steg innan kommunernas öppna förskola för föräldrar och barn i sydöstra Skåne.Det är formellt Sjöbo kommun som tillsammans med föreningen Yalla Sjöbo, ABF Österlen och Rädda Barnen som nu söker pengar – drygt en halv miljon kronor – hos länsstyrelsen för verksamhet under de kommande två åren.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Fredricson fick körkort indraget

Grevlunda Hoppryttaren Peder Fredricson, som bor i Grevlunda utanför Vitaby, har fått sitt körkort återkallat efter att ha kört 116 kilometer i timmen på en 70-väg.– Det här är en välbehövlig läxa och ett korrekt beslut. Det är bättre att hålla sig inom hastighetsbegränsningarna, punkt slut, säger han till Sportbladet.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hus på 107 kvadratmeter från 1931 sålt i Löberöd

Löberöd Patrik Lindeberg, 31 år, från Ludvigsborg har köpt huset på adressen Högseröd 1020 i Löberöd av säljaren Anne och Daniel Persson. Köpesumman blev 2 300 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i januari 2020. Huset är byggt 1931 och har en boyta på 107 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Slog äldre kvinna med glasflaska

Malmö Den 60-årige mannen slog en flaska i huvudet på kvinnan han haft ett förhållande med i fem år.
Nu åtalas mannen för grov misshandel, och riskerar utvisning om han döms.För en månad sedan hittades en äldre kvinna svårt skadad i Raoul Wallenbergs park Hon blödde kraftigt efter att ha fått en flaska slagen mot huvudet.

Skånskan - 3 timmar sedan

Föreläser om hästhandlare

SVALÖV Det ska handla om hästhandlare på Svalövs bibliotek. Bo Ingvar Svensson kommer på besök tisdagen den 17 mars klockan 17 och berättar om hästhandlaryrket förr och nu och om hästhandlare vi minns.
Bo Ingvar Svensson fick Svalövs kommuns kulturpris 2019 för sitt arbete med Landsbygdens hus.

Skånskan - 3 timmar sedan

20-åring misstänkt för bedrägeri

SVEDALA En 20-åring från Svedala misstänks för att ha stulit och sedan använt ett SIM-kort till en mobil tillhörande en 27-årig man hemmahörande i en annan kommun.
27-åringen hade beställt kortet för leverans hem i brevlådan men det nådde honom aldrig.
Vid en kontroll fick han reda på att SIM-kortet och därmed hans nummer och namn användes av en annan person, 20-åringen i Svedala.

Skånskan - 3 timmar sedan

Inbrott i bil vid Strandbaden

FALSTERBO Paret från Malmö lämnade en väska med tillhörigheter i bilen de parkerat vid Strandbaden i Falsterbo på måndagens eftermiddag.
När de återvände hade en sidruta krossats och ur bilen hade väskan med bland annat kläder, termos och andra saker stulits.
Ingen misstänkt är gripen..

Skånskan - 3 timmar sedan

Chaufför misstänkt för olycka

HÖLLVIKEN Klockan var 9.50 i måndags då en av Skånetrafikens chaufförer misstänks för att ha orsakat en trafikolycka med bussen han körde och en personbil.
Enligt polis som kallades till platsen misstänks chauffören ha kört rakt ut på Hedvägen i Trelleborg då han kom från Liljeborgsvägen där det råder väjningsplikt.

Skånskan - 3 timmar sedan

70-åring polisanmäld för egen anslutningsväg

TRELLEBORG Vid flera tillfällen har en man i 70-årsåldern ansökt till Trafikverket med önskemål om att få göra en anslutningsväg till väg 513 vid Stavstensudde.
Trafikverket har samtliga gånger avslagit ansökan.
Nu har det kommit till kännedom att det ändå byggts en anslutande väg just här vilket fått Trafikverket att agera och vända sig till polisen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Äldre hus på 90 kvadratmeter sålt i Flyinge

Flyinge 2 500 000 kronor fick Birgitta Hermansson, 51 år, från Lund ge för huset på adressen Gårdstångavägen 7 i Flyinge. Huset byggdes 1914 och har en boyta på 90 kvadratmeter. Köpet från säljaren Johan Martin Eklöv och My Lindgren blev klart i februari 2020.

Skånskan - 6 timmar sedan

60-talshus på 120 kvadratmeter sålt i Höör

Höör Pia Ann Charlotte Edén, 53, från Vellinge är ny ägare till fastigheten på adressen Ringsjöhöjden Backvägen 8 i Höör. Det 120 kvadratmeter stora huset är byggt 1962. Säljare är Sven-Olof Backstams dödsbo.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.