Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 21 April, 20:59

Affärsvärlden - 20 mar 19 kl. 19:28

Nya Fed-beskedet: Låter räntan liggaFederal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 2,25-2,50 procent..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Fed, Reserve

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya Fed-beskedet, Låter, räntan, ligga
DI - 15 jun 16 kl. 20:02

Fed låter räntan ligga

New York. Federal Reserve låter räntan ligga still, precis som väntat. Sex av direktionens ledamöter räknar med att USA:s centralbank bara kommer att höja räntan en gång till i år, och prognoserna för styrräntan på längre sikt justeras ned.

Dagens PS - 20 dec 18 kl. 06:50

Fed höjde som väntat räntan

Federal Reserve har beslutat att justera upp styrräntan med 25 punkter till en nedre gräns om 2,25 procent och en övre gräns om 2,50 procent. Beskedet var i linje med både marknaden och analytikernas förväntningar, enligt Thomson Reuters enkät. Samtidigt sänks ledamöternas medianprognos om antalet höjningar under 2019 till två, från antagandet om tre i september.

BT - 18 dec 13 kl. 21:47

Starkare amerikansk ekonomi

Det ljusnar på den amerikanska arbetsmarknaden. Därför har centralbanken beslutat att dra ned på det stimulanspaket som varit i gång sedan 2009. Det är främst förbättrade utsikter på arbetsmarknaden och den relativt låga inflationen som ligger bakom beslutet att minska stödköpen av i första hand obligationer.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 15:17

Analytiker om Evolution Gamings kommande rapport

En svagare svensk marknad efter omregleringen väntas inte påverka Evolution Gaming negativt. Det framgår av analyser som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför rapporten för det första kvartalet..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 15:05

Små indexrörelser väntas på Wall Street

USA-terminerna visade små rörelser på torsdagen och hölls tillbaka av svag ekonomisk statistik från andra sidan av Atlanten, i form av PMI-data för april som gav en dyster bild av tysk tillverkningsindustri..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 11:00

Danska bolag på kapitaljakt i Sverige

Danska investerare skyr småbolag. Det har lett till att danska bolag som sammanlagt är värda mer än 13 miljarder kronor är börsnoterade i Sverige där riskviljan finns..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 11:04

Sandvik ser ingen lågkonjunktur

Lägre vinst, men starkare orderingång än väntat. Sandviks vd Björn Rosengren ser inga tecken på någon kommande lågkonjunktur. Aktien föll först men vände sedan upp..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 14:47

Affärsvärldens påskägg - veckans mest lästa artiklar

Kronkursen, aktieråd och hyllade 72-timmarsveckor. Här är de artiklar som lästes mest i veckan..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 14:38

Sveriges mest klickade bostadsobjekt

Bostadssajten Hemnet listar varje vecka vilka objekt som får flest klick. Det objekt som är sajtens mest klickade någonsin är en kändis lägenhet på Södermalm i Stockholm..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 14:06

Tummen upp för Sandvik efter rapport

Stockholmsbörsen inledde skärtorsdagen lätt nedåt, men tog sig efter ett par timmars handel en bra bit över nollstrecket..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 14:02

Acando ansöker om avnotering

Styrelsen i Acando har, på begäran av CGI Nordic som äger över 90 procent av aktierna, beslut ansöka om avnotering av Acandos B-aktier från Nasdaq Stockholm..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 12:35

Kronan faller efter arbetslöshetsstatistik

Den svenska kronan föll markant när data från SCB samtidigt visade en oväntat hög arbetslöshet i mars..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 12:09

Bästa första kvartal för hedgefonder sedan 2006

Hedgefonder har haft en bra start på året..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.