DI > Ekonomi

Sunday, 21 April, 16:45

DI - 20 mar 19 kl. 18:06

Swedbanks rapport – ett hastverk med syfte att sprida dimridåerPå fredag presenterar Swedbank den granskning som FRA har gjort av en begränsad del av den misstänkta penningtvätten i banken. Mycket talar för att Swedbanks plan är att rapporten – som är ett hastverk – ska skapa dimridåer inför årsstämman nästa vecka. Om varken ägare eller media får ställa frågor till FRA:s granskare när rapporten presenteras är det högst anmärkningsvärt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Swedbank, FRA, Swedbanks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbanks, rapportett , hastverkmed , syfteatt , sprida, dimridåer
DI - 08 feb 11 kl. 10:21

Positiv reaktion på Swedbanks rapport

Swedbanks rapport fick fart på aktien som steg 4 procent på morgonkvisten. Även Handelsbanken klättrar på börsen trots att banken inte rapportar förrän på onsdagen..

DN - 22 mar 19 kl. 17:52

Storägare missnöjda med Swedbanks rapport om penningtvätt

Två av Swedbanks största ägare är missnöjda med den rapport om misstänkt penningtvätt som banken släppte på fredagsmorgonen. – Varken rapporten som presenterades i morse eller den föreslagna fortsättningen lever upp till våra förväntningar, skriver Ramsey Brufer, ägaransvarig på pensionsbolaget Alecta i en kommentar..

DI - 25 apr 12 kl. 08:56

Analytiker hyllar Swedbanks rapport

Credit Suisse anser att Swedbanks delårssiffror under onsdagen var starka och den största positiva överraskningen var räntenettot samt nettoresultatet från finansiella poster..

DI - 23 okt 18 kl. 08:57

Analytiker ger tummen upp till Swedbanks rapport

Swedbanks redovisade bra siffor för det tredje kvartalet, vilka ger ett bevis på ett stabilt läge. Det framgår i analytikerkommentarer som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av..

DI - 29 jan 19 kl. 11:14

Citi tror på något sänkta vinstestimat efter Swedbanks rapport

Snittestimatet avseende Swedbanks vinst per aktie under 2019 kan väntas komma ned med låga ensiffriga procenttal som en följd av bokslutet för 2018..

Realtid - 22 mar 19 kl. 11:06

"Jag undrar om vi har läst samma rapport"

Aktiespararnas vd Joacim Olsson är skarpt kritisk till Swedbanks rapport och undrar om storägaren Folksam, som är positiva till rapporten, verkligen läst samma rapport. Joacim Olsson säger att "rapporten stärker känslan att man mörkar och döljer". .

E24 - 21 jul 11 kl. 10:45

Swedbanks gnet lönar sig

Ett förbättrat räntenetto och en stark balansräkning är huvudämnena i Swedbanks rapport, som visade på en rejäl vinstökning. Aktien stiger på en fallande börs..

SR - 22 okt 13 kl. 17:03

Swedbanks vinst i Europatopp

Swedbanks rapport för det tredje kvartalet hyllades av Stockholmsbörsen i dag. Resultatet före skatt hamnade på 5,2 miljarder kronor..

DI - 14 feb 12 kl. 09:09

Analytikerna gillar Swedbanks rapport

Storbanken Swedbank levererade ett helt okej resultat för fjolårets fjärde kvartal kryddat med ett nytt kostnadsmål. Den föreslagna utdelningen från banken var i stort i linje med SME:s estimat men skulle även den kunna glädja investerarna..

Affärsvärlden - 16 jul 13 kl. 09:22

Analytiker om Swedbanks rapport

Swedbank levererade ett okej resultat för det andra kvartalet, men det viktiga i caset kring aktien är att banken fortsätter att bygga kapital. Det framgår av analytikerkommentarer på tisdagen..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Låt dig inte luras av bankernas sluga räntetrick

Kriget om bolånekunderna eskalerar. Och bankerna drar sig inte för att försöka kollra bort dig med vad som ser ut som strålande villkor. Sparexperten Günther Mårder går igenom bankernas lurigaste trick och hur du ska bemöta dem..

DI - 1 timme sedan

Rensade i ägandet av rökeriet: ”Vi hade gjort alla fel man kan göra”

Laxnuggets och dubbelrökt lax har fått fart på tillväxten för Savolax vars lax ätits av kungligheter och Nobelpristagare. Men den riktiga vändningen kom när Anna Martinsson köpte ut de andra delägarna och gick från ägarlett till ägarstyrt bolag..

DI - 2 timmar sedan

Över 200 döda efter sprängdåd i Sri Lanka

En serie blodiga bombdåd har inträffat i Sri Lanka. Över 200 människor har dödats i detonationer vid flera kyrkor och hotell. Ingen har tagit på sig dåden.

DI - 2 timmar sedan

Experten: Så maxar du skattereduktionen

Männen betalar in betydligt mer kapitalskatt än kvinnor. Men deklarationen är ett utmärkt tillfälle att göra privatekonomin mer jämställd – och få en större skattereduktion, enligt sparexperten. .

DI - 3 timmar sedan

Systrarnas firma alltid redo för sämre tider

Envisheten överbevisade fördomarna när två systrar tog över familjeföretaget i en konservativ byggbransch. Trots flera år av tillväxt är garage- och hustillverkaren Björklidens Materialaffär alltid redo för sämre tider..

DI - 4 timmar sedan

M-politiker lämnar uppdrag: "Trovärdighet har tagit allvarlig skada”

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

DI - 5 timmar sedan

Sänk skatten med okänt avdrag

Har du köpt aktier i en liten nyintroduktion på någon handelsplats är chansen god att du kan få göra avdrag på skatten. Här är villkoren som måste vara uppfyllda. .

DI - 5 timmar sedan

Öppet för skrällseger i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval..

DI - 5 timmar sedan

Allbrights vd: Vi bedömer kvinnliga ledare hårdare än män

Styrelserna i de omsättningsmässigt 25 största bolagen i Skåne har en skev könsfördelning. Det visar HD och Sydsvenskans kartläggning. Cirka en fjärdedel av alla ledamöter i styrelserummen är kvinnor..

DI - 6 timmar sedan

Körkortet riskerar att bli dyrare

Ett redan dyrt körkort riskerar bli flera tusenlappar dyrare när kraven stramas upp. Bland annat väntar längre förarprov och fler obligatoriska övningar. Men förhoppningen är att färre ska kuggas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.