Aftonbladet > Nyheter

Friday, 19 April, 16:57

Aftonbladet - 20 mar 19 kl. 18:03

Margit, 88, dog efter vanvård på äldreboendet
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Margit88 , dogefter , vanvård, äldreboendet
Barometern - 13 aug 14 kl. 06:33

Vanvårdade 77-åringen har avlidit

Den kvinna som misstänks ha vanvårdats på äldreboendet Berga backe har avlidit. Hon blev 77 år. Just nu granskas två anmälningar med Kalmar omsorgsförvaltning som avsändare hos Ivo, Inspektionen för vård och omsorg.

YLE - 24 apr 15 kl. 17:30

Nu talar anställda ut om vanvården på Astrea

En del av de äldre på servicehuset Astrea i Hangö hade det inte så bra sin sista tid i livet, säger en anställd. Skulle hon få göra om allt så skulle hon genast ha polisanmält de fysiska och psykiska trakasserier som sägs ha pågått i många års tid utan att någon ingrep. Det ska ha handlat om allt från kalla duschar och stölder till ofrivillig bantning och hårdhänthet.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Vanvård av dement i Sandviken

En dement man på ett äldreboende i Sandviken blev så vanvårdad, att hans tånaglar växte in i huden och han blev tvungen att låta dra ut alla tänder, då munhygienen inte hade skötts, uppger Arbetarbladet.Mannens dotter har anmält äldreboendet till de ansvariga i Sandvikens kommun. På äldreboendet ska man ta fram en åtgärdsplan, för att mannens tillvaro ska bli bättre.

Barometern - 18 jun 14 kl. 06:07

Krismöte efter nytt larm om vanvård

Så sent som i söndags låg deras mamma i sitt rum på äldreboendet Berga backe.
Nu vårdas hon på infektionsklinkens isoleringsrum. Modernt, välbemannat och med kvalificerad personal.

Barometern - 18 jun 14 kl. 10:16

Efter vanvårdslarmet: utredningen rivstartar

Utredningen kring den misstänkta vanvården på äldreboendet Berga backe rivstartar redan i dag. Men boendets enhetschef tycker inte anhöriga bör vara oroliga. Efter Barometern-OT:s artikel om misstänkt vanvård på äldreboendet Berga backe har bland annat kommunalrådet Johan Persson (S) reagerat.

Barometern - 02 maj 14 kl. 16:53

Pippi-tv på äldreboendet

Boende och personal på Ekbacka har bråttom upp på morgnarna. De följer noga en häckande fågel i en webbholk. För en månad sedan flyttade ett par talgoxar in i boendets speciella fågelholk.

News55 - 05 jan 17 kl. 15:04

Karin, 69, påstås ha vanvårdats – nu anmäler kommunen sig själv

News55 har tidigare skrivit om “Karin”, 69, som enligt Expressen vanvårdas på Väsbygårdens äldreboende i Vallentuna sedan åtta år tillbaka. I artikeln beskriver Expressens reporter bland annat hur blöjor ligger slängda på golvet och att Karin inte tillåts att gå på toaletten eller dricka vatten när hon vill. Karins historia har väckt många reaktioner, inte minst från Vallentuna kommun som har Lex Sarah-anmält sig själv efter publiceringen.

Magazin24 - 08 aug 18 kl. 06:00

Margit, 95, var nära att dö av förstoppning – äldreboende kritiseras

Under sommaren fördes 95-åriga Margit Andersson akut till sjukhus. Hon var uttorkad och förstoppad till den grad att tillståndet var livshotande. Nu riktar anhöriga skarp kritik mot äldreboendet Nygården (Daliagården) i Köping.

Barometern - 04 jul 14 kl. 08:01

Flera brister bakom vanvården

Ingen kontaktade sjuksköterskan, trots att såret började vätska sig.
Det visar den lex Maria-anmälan som i går blev offentlig i vanvårdfallet på Berga backe. I mars flyttade Gunilla Jarnesjös mamma, snart 80 år, in på det nybyggda äldreboendet Berga backe.

YLE - 30 apr 15 kl. 05:14

Hangö vill ha oberoende utredning av misstänkt vanvård på Astrea

Hangö stad har redan två gånger vänt sig till Regionförvaltingsverket (Avi) och bett om en granskning av fallet där en vårdare anklagas för vanvård vid äldreboendet Astrea. På Avi säger man ändå att det behövs konkretare bevis. Grundtrygghetsdirektör Elisabeth Kajander i Hangö säger att staden vill att ärendet utreds.

Corren - 03 sep 16 kl. 09:21

Äldre på boende vanvårdades

En demensavdelning på äldreboendet vid Kolonigatan i Skänninge fungerade så dåligt i vintras att de gamla utsattes för vanvård..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.