Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 21 April, 20:33

Affärsvärlden - 20 mar 19 kl. 18:00

”Mat gjord på insekter växer”Energibars med mjöl från thailändska syrsor. När Martin Strid kom på sin affärsidé fick han flytta företaget till Danmark eftersom insekter i mat ännu inte får användas i Sverige. Men globalt är det en marknad på uppgång..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Martin Strid, Danmark, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mat, gjord, insekter, växer
Länstidningen i Jämtland - 30 jan 19 kl. 15:00

Intresset för att dela mat mellan varandra växer i Östersund

Intresset för nätverket Foodsharing Östersund växer hela tiden. Nu har rörelsen ett "ge- och....

BT - 19 maj 16 kl. 10:32

Mat och byggvaror växer mest på nätet

E-handeln fortsätter att öka. Byggvaror och livsmedel hör till de mest snabbväxande branscherna, visar senaste E-handelsbarometern..

YLE - 08 dec 14 kl. 04:02

Ska vi tillåta genmodifierad mat i EU?

Genmodifierad mat är en av många omstridda frågor i frihandelsavtalet mellan EU och USA. USA vill exportera genmodifierade produkter till EU, men EU fasar för konsekvenserna. Hur farligt genmodifierad mat är egentligen, därom tvista de lärda.

YLE - 13 maj 13 kl. 13:02

FAO: Ätliga insekter kunde hålla hungern på avstånd

FN:s mat- och jordbruksorganisation FAO ser insekter som en ny form av mat för en hungrig värld. Insekter har högt näringsvärde och innehåller både proteiner, fetter och mineraler. Enligt FAO har man underskattat det värde som gräshoppor, myror och andra invånare i insektvärlden kunde ha för människor, husdjur och boskap.

Cornucopia - 28 aug 16 kl. 19:19

Mat och jordbruk på Grönland

Även om importberoende Grönland likt Sverige är långt ifrån självförsörjande på mat, så finns det ett växande jordbruk på ön. På restaurang är det fullt möjligt att äta en måltid helt på grönländska råvaror, vilket inkluderar grönsaker och rotfrukter som potatis. Även om klimatförändringarna gjort odlingssäsongen tre veckor längre bara de senaste tio åren är det en bit kvar till det klimat som gällde när grönlandsvikingarna bebodde södra Grönland för tusen år sedan.

YLE - 06 dec 16 kl. 13:00

Brödkön växer också i Raseborg

Det är inte bara i storstäderna som brödköerna växer. Också på mindre orter är behovet av mathjälp stort. Kring 100 människor söker sig till matutdelningen i Karis varje måndag.

YLE - 12 dec 16 kl. 05:05

Växande brödköer kräver mer än mat – ”Vi borde se på fattigdomsfrågan, inte bara hungern”

Den strukturella fattigdomen kräver mer av dagens biståndsorganisationer. Bland annat höga hyror, låga pensioner och bristande kunskap tvingar allt fler att ställa sig i kö efter mathjälp. En av frivilligorganisationerna som försöker utveckla sitt biståndsarbete är Operaatio Ruokakassi i Åbo.

YLE - 06 apr 16 kl. 05:47

Behovet av utkomststöd och mathjälp växer

Fastän bidragen och arbetsmarknadsstödet sänkts fortsätter hyror, el och vattenavgifter att stiga. Det blir en omöjlig ekvation för allt flera att klara sin ekonomi. Det märks också i Jakobstad där behovet av utkomststöd fortsätter att växa.

DI - 08 okt 13 kl. 13:14

Sju insekter du snart måste äta

Jordens befolkning växer och naturresurserna blir alltmer ansträngda. Forskarna menar nu att det kommer att bli nödvändigt för oss att börja äta insekter i stor skala. Scientific American har listat de sju hetaste ätbara krypen..

YLE - 27 jul 16 kl. 07:01

Offentliga storkök ska satsa på ansvarsfull mat: "Hoppas det leder till fler arbetsplatser"

Snart kommer offentliga storkök, vid bland annat skolor, sjukhus och brigader, att börja servera mera inhemsk mat. Nya rekommendationer ska göra matens kvalitet till en avgörande faktor i offentliga upphandlingar. "Djurens välbefinnande, livsmedelssäkerhet och god odlingsed som tar hänsyn till miljön".

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 15:17

Analytiker om Evolution Gamings kommande rapport

En svagare svensk marknad efter omregleringen väntas inte påverka Evolution Gaming negativt. Det framgår av analyser som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför rapporten för det första kvartalet..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 15:05

Små indexrörelser väntas på Wall Street

USA-terminerna visade små rörelser på torsdagen och hölls tillbaka av svag ekonomisk statistik från andra sidan av Atlanten, i form av PMI-data för april som gav en dyster bild av tysk tillverkningsindustri..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 11:00

Danska bolag på kapitaljakt i Sverige

Danska investerare skyr småbolag. Det har lett till att danska bolag som sammanlagt är värda mer än 13 miljarder kronor är börsnoterade i Sverige där riskviljan finns..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 11:04

Sandvik ser ingen lågkonjunktur

Lägre vinst, men starkare orderingång än väntat. Sandviks vd Björn Rosengren ser inga tecken på någon kommande lågkonjunktur. Aktien föll först men vände sedan upp..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 14:47

Affärsvärldens påskägg - veckans mest lästa artiklar

Kronkursen, aktieråd och hyllade 72-timmarsveckor. Här är de artiklar som lästes mest i veckan..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 14:38

Sveriges mest klickade bostadsobjekt

Bostadssajten Hemnet listar varje vecka vilka objekt som får flest klick. Det objekt som är sajtens mest klickade någonsin är en kändis lägenhet på Södermalm i Stockholm..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 14:06

Tummen upp för Sandvik efter rapport

Stockholmsbörsen inledde skärtorsdagen lätt nedåt, men tog sig efter ett par timmars handel en bra bit över nollstrecket..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 14:02

Acando ansöker om avnotering

Styrelsen i Acando har, på begäran av CGI Nordic som äger över 90 procent av aktierna, beslut ansöka om avnotering av Acandos B-aktier från Nasdaq Stockholm..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 12:35

Kronan faller efter arbetslöshetsstatistik

Den svenska kronan föll markant när data från SCB samtidigt visade en oväntat hög arbetslöshet i mars..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 12:09

Bästa första kvartal för hedgefonder sedan 2006

Hedgefonder har haft en bra start på året..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.