DN > Ekonomi

Sunday, 21 April, 16:18

DN - 20 mar 19 kl. 09:50

Risk för skattesmäll på nya bilar – Volvos laddhybrid XC90 kan förlora all klimatbonusNästa år riskerar de flesta nya bilar högre årlig fordonsskatt – igen!  Bakgrunden är en ny tuffare mätmetod för förbrukning och utsläpp. Den ger högre värden och därmed höjda skatter – om regeringen inte gör några justeringar i höst efter den översyn som nu ska göras. I en del fall slår förändringen extra hårt – Volvos laddhybrid XC90 T8 förlorar statusen som klimatbonusbil..
Läs mer på DN
Läs mer om:
XC90, XC90 T8

Dela artikeln

228 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskför , skattesmällpå nya , bilar, Volvos, laddhybrid, XC90, kan förlora all klimatbonus
GT - 21 okt 13 kl. 19:23

Vattenfalls skattesmäll efter Volvos mini-miss

Volvo lastvagnars skattesmäll på 20 kronor har gett ringar på vattnet. Efter att skatteverket tittat närmare på bolaget upptäcktes fel i bolagets elleverantörs redovisning. Nu krävs statliga energibolaget Vattenfall på drygt 1.

Nyteknik - 10 maj 16 kl. 10:10

Svaga komponenter hindrar självkörande bilar

Dåliga komponenter är en risk för självkörande bilar. Volvos expert känner till problemet, men vet var det inte går att tumma på funktionen..

Dagens PS - 02 jul 18 kl. 09:17

Galen bilyra i Sverige inför nya skattesmällen

De svenska nyregistreringarna av personbilar steg hela 72,9 procent till 66.244 bilar i juni jämfört med motsvarande månad året innan. Det visar ny statistik från Bil Sweden.

GT - 18 okt 13 kl. 18:53

Volvos skattesmäll ? får betala 20 kronor

Volvo lastvagnar åker på en skattesmäll efter felaktigheter i redovisningen. Totalt upptaxeras bolaget med 20 kronor..

Expressen - 23 mar 18 kl. 09:49

Volvos vd innan olyckan: "Självfallet finns det en risk"

Volvo vill inte uttala sig om några detaljer angående Uber-kraschen i Arizona. Men när tillverkaren berättade om sin senaste affär med Uber – så sent som i höstas –svarade vd:n Håkan Samuelsson så här på frågan om Volvos varumärke inte skulle ta skada om det inträffade en olycka:– Självfallet finns det en sådan risk..

Nyteknik - 11 jan 19 kl. 14:12

Risk för mer trängsel när de första självkörande bilarna kommer

Självkörande bilar kan på kort sikt innebära ökad trängsel på våra väger. Säkerhet och laglydighet är två av orsakerna, enligt en rapport i Volvos Drive Me-projekt..

Cornucopia - 19 jun 15 kl. 16:31

Fredagsmys: Skattesmällen!

Dags för lite härligt extra müsigt midsommaraftonsfredagsmys. Och vad är müsigare än föreningen Skattebetalarnas sammanställning över de skattehöjningar som regeringen ska införa.

Skattebetalarna har gjort nedanstående sammanställning i samband med ett upprop man kan skriva på (gratis).

Dagens PS - 27 mar 17 kl. 10:29

Skattesmäll för bilister: ”Blir en game-changer”

DagensPS.se skrev nyligen om förslaget om den nya fordonsskatten som kan straffa bränsletörstiga bilar med tusentals kronor varje år. Men nu skriver Dagens Nyheter att den med förmånsbil kommer att få en desto kraftigare smäll om förslaget går igenom.

SmålandsPosten - 06 dec 17 kl. 09:46

Privat konsumtion: Växjöföretagare åker på skattesmäll

En företagare i Växjö åker nu på en rejäl skattesmäll. Enligt Skatteverket har företagaren låtit bolaget stå för många hans privata kostnader, bland annat för bilar och husrenoveringar..

Sydsvenskan - 26 jan 11 kl. 07:32

Återkallar 1,7 miljoner bilar

Biltillverkaren Toyota tvingas ännu en gång kalla tillbaka bilar. Det gäller nära 1,7 miljoner bilar som återkallas på grund av risk för bränsleläckage. 16 olika modeller tillverkade mellan 2000 och 2008 berörs.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 18:23

Nya rökförbudet delar krogbranschen

I december förra året tog riksdagen ett beslut som har väckt starka känslor i restaurangvärlden. En ny tobakslag träder i kraft vilket innebär att det blir förbjudet att röka på flera allmänna platser. Bland annat idrottsplatser, lekplatser, perronger samt uteserveringar.

DN - I förrgår: 11:33

Polisen tar till ”full styrka” för att hindra klimatprotest på Heathrow

Klimataktivister planerar att blockera flygtrafiken på Londons jätteflygplats Heathrow på långfredagen. Inrikesministern fördömer alla demonstranter som ”går utanför lagen” och ger polisen rätt att använda sin ”fulla styrka”..

DN - 17 apr 19 kl. 07:43

Slopad vinstdelning till personalen lyft för Handelsbanken

Handelsbankens resultat för första kvartalet lyfter betydligt mer än väntat. En slopad avsättning på 827 miljoner till personalens vinstdelningsprogram Oktogonen och andra engångsposter ligger bakom lyftet..

DN - 16 apr 19 kl. 10:28

Oro hos Swedbanks kunder efter penningtvättsskandalen

Turbulensen kring penningtvättsskandalen har skapat oro hos Swedbanks kunder. Nu har banken skickat ut ett meddelande till kunderna.  – Vi har sett att frågorna från kunder har ökat i alla kanaler under de senaste veckorna, säger Swedbanks presschef Unni Jerndal..

DN - 15 apr 19 kl. 05:00

Kina planerar att skicka ut tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden

Kina planerar att skicka ut mer än tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden, enligt ett dokument från det styrande Kommunistpartiet. Studenter kommer att kallas för att resa i väg och bo i byar under sina sommarlov, men hur de ska övertalas att ställa upp frivilligt är oklart.  Metoden liknar den som folkrepublikens grundare Mao Zedong använde under kulturrevolutionen för 50 år sedan..

DN - 14 apr 19 kl. 14:00

Kundstorm mot Postnord: ”Paket tog 77 dagar”

Försenade leveranser, returnerade paket och oskäliga avgifter. Hos Konsumentverket och ARN ökade anmälningarna mot Postnord kraftigt i fjol. – Det är såklart inte en positiv trend, säger Emma Riblom, kommunikationschef för krisföretaget vars vd i veckan byttes ut..

DN - 14 apr 19 kl. 07:30

Rekordmånga kvinnor till byggbranschen

Stor ökning av antalet kvinnor som utbildar sig inom samhällsbyggnad och byggteknik..

DN - 13 apr 19 kl. 20:31

Vän till Indiens premiärminister pekas ut i korruptionshärva

En nära vän till Indiens premiärminister fick mer än en miljard i skattelättnader för sina företag i Frankrike i samband med en flygplansaffär länderna emellan. Det skriver franska Le Monde..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.