Expressen > Opinion

Sunday, 21 April, 20:55

Expressen - 20 mar 19 kl. 06:05

Arbetare dör på jobbet utan att någon straffasDet finns i dag stora brister i arbetsmiljöarbetet och lagarna som reglerar det. Arbetare dör på jobbet men ingen döms, skyddsombud förhindras i sitt uppdrag och myndigheter saknar resurser. Därför ställer vi nu sex konkreta krav för att få stopp på jobbdöden, skriver Byggnads ordförande Johan Lindholm..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Byggnads, Johan Lindholm

Dela artikeln

1394 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetare, dör, jobbetutan att någon , straffas
SVT - 22 sep 16 kl. 15:34

Ny rapport: H&M-arbetare svimmar på jobbet

Ny rapport vittnar om olagliga kontrakt och löneavdrag vid sjukdom.

Sydöstran - 20 aug 18 kl. 16:00

Arbetare riskerar sin liv på jobbet

Arbetare riskerar sina liv på jobbet och värre kan det bli. Min pappa arbetade i nästan hela sitt liv på Blackstone i Mjällby. Idag heter företaget TitanX.

Kristianstadsbladet - 21 feb 19 kl. 05:00

Insändare: Ingen ska behöva dö på jobbet

2018 dog i snitt en arbetare i veckan på jobbet i Sverige. I Europa dör hela tio arbetare om dagen, det kan vi aldrig acceptera, skriver Bengt Albinsson, IF Metall i Kristianstad..

Nyheter 24 - 25 jan 12 kl. 16:22

Därför kan Djurgårdslirarna straffas


Tre Djurgårdsspelare har blivit kallade till förhör på Ekobrottsmyndigheten. Nu förklarar spelarfacket varför spelarnas straffas. STOCKHOLM.

SVT Debatt - 26 mar 14 kl. 06:00

Åk inte in till jobbet idag

ARBETE I dag firar vi den årliga Jobba hemma-dagen. Jag tycker att fler borde jobba hemifrån, för minskad miljöpåverkan, ökad produktivitet och för att få ihop livspusslet.
I dag, den 26 mars, är det Jobba hemma-dagen, där arbetsplatser uppmanar sina medarbetare att inte komma till jobbet 2012 hölls den första Jobba hemma-dagen i Sverige, med 50 medverkande arbetsgivare.

YLE - 18 mar 15 kl. 14:03

Många känner sig könsdiskriminerade på jobbet

Många finländare upplever fortfarande att de diskrimineras på jobbet på grund av kön, skriver Keskisuomalainen utgående från en enkät som Tietoykkönen gjort för flera tidningar. Tre av fem kvinnor men också var tredje man anser att könsdiskriminering är ett problem i det finländska samhället. Problemet med diskriminering upplevs som värst av 30–44-åringar och särskilt karriärmässig diskriminering förekommer mera i Nyland och huvudstadsregionen än på andra håll i landet.

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

"Möten" största tidsboven på jobbet

Rapporter som beställts av arbetsgivare har de senaste åren publicerat otaliga rapporter som gör gällande att det är "facebook" och "allmän slösurfning" som stjäl mest tid från jobbet. Nu har dock en tidigare opublicerad forskarrapport publicerats som vänder upp och ned på den föreställningen. Istället slås det fast att det är "möten med olika mellanchefer" som tar mest tid från oss att vara effektiva arbetare.

Skånskan - 26 mar 16 kl. 09:46

Byggde sovrum på jobbet – får sparken

Sverige Trött på jobbet? Kanske ta en tupplur? Det tyckte i alla fall några anställda i LKAB:s gruva i Kiruna.

DN - 26 apr 18 kl. 21:00

”Vi kräver att ingen arbetare ska behöva dö av jobbet”

DN DEBATT 27/4. Fyra av tio medlemmar i IF Metall har det senaste året varit rädda att de ska skada sig på jobbet. Unga är särskilt oroliga – de får ofta utföra arbets­uppgifter som äldre inte orkar och har oftare osäkra anställningar vilket gör det svårare att säga ifrån.

Länstidningen i Jämtland - 14 jan 19 kl. 05:19

Debatt: Machokultur dödar inte män på jobbet

Förra året dog 48 arbetare i olyckor på jobbet. Även om antalet omkomna i arbetsrelaterade....

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 13 timmar sedan

Statens dominans över tv har blivit ett problem

Telias köp av TV4 är problematiskt. Resultatet av affären blir att staten uppfattas som avsändare av i praktiken alla marksända kanaler. Det för tankarna till Kina och Ryssland, snarare än en västerländsk demokrati.

Expressen - Igår: 07:30

Även förorten skulle må bra av en kristen grund

Sverige har förändrats. Särskilt i förorterna har det blivit tydligt vad som händer när de traditionella värderingarna försvinner. Det uppstår inte någon kreativ kreol, som liberalerna drömt om.

Expressen - I förrgår: 07:30

Avskaffa flyget mellan Malmö, Stockholm och Göteborg

Om tio år ska mänskligheten ha tacklat den största utmaningen som vi någonsin tagit oss an på denna jord.Därför kommer vi att på MP-kongressen kämpa för en progressiv flygskatt där den som flyger mest betalar mest och att flygen mellan Stockholm, Göteborg och Malmö blir historia, skriver Grön ungdom..

Expressen - 18 apr 19 kl. 06:10

Skatteverkets bisarra jakt på kontantanvändare

Att låta Skatteverket trakassera en thaivagn i skärgården kan inte vara det bästa sättet att använda svenska folkets skattepengar på.Småföretagare tvingas lägga ned – samtidigt som banker och storföretag kommer undan med massiv pengatvätt, skriver Peter Thörn och Björn Eriksson..

Expressen - 17 apr 19 kl. 06:10

Låt barnen komma hem – med sina IS-föräldrar

Oskyldiga barn ska inte dö och straffas för sina föräldrars vidriga brott. Låt dem omedelbart komma hem.Sverige tog individerna som blev IS-terrorister i båten – nu äger vi tyvärr problemet, skriver Zinat Pirzadeh..

Expressen - 16 apr 19 kl. 18:11

Extrema övergrepp pågår – trots Nobels fredspris

Trots den unisona hyllningskören efter fredspriset tycks kvinnorna i Kongo redan ha glömts bort.Utrikesminister Margot Wallström och biståndsminister Peter Eriksson, använd ert inflytande till att få stopp på de extrema övergrepp som sker, skriver Läkarmissionens generalsekreterare Lars Arrhenius..

Expressen - 16 apr 19 kl. 15:19

Arga Morgan borde ta itu med hedersvåldet i stället

Trots att S och MP är inne på sitt femte år i regeringsställning, kan vi konstatera att frågan om hedersförtryck inte verkar hanteras med någon större skyndsamhet. Det är uppenbart att detta är känsligt inom socialdemokratin, skriver Johan Forssell (M)..

Expressen - 16 apr 19 kl. 06:10

Till alla er som kräver att IS-barn ska ”hämtas hem”

”De goda humanisterna” yrar om att man ska åka till Syrien och hämta IS-barnen. Det väcker en rad frågor –som alla behöver besvaras.Tro fan att folk är oroliga för att även detta går åt skogen.

Expressen - 15 apr 19 kl. 12:27

Dramatenskådespelarnas upprop för sparkade vd:n

I svallvågorna efter Josefin Nilsson-dokumentären avgick Eirik Stubø efter hård kritik. Nu ger 46 tidigare kolleger en annan bild av Dramatens före detta vd.”Tack för att det blivit status att vara snäll i arbetet” skriver blanda andra Lena Endre, Krister Henriksson och Maria Bonnevie..

Expressen - 15 apr 19 kl. 06:10

Här är vår miljardsatsning för att korta vårdköerna

Svensk sjukvård ska finnas där när du behöver den. Nu tar vi ett helhetsgrepp för att korta köerna. Vi börjar med en uppdaterad kömiljard.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.